Shockwave therapie

VMat Shockwavetherapie

Hoe werkt Shockwave Acoustic Wave Therapy (AWT)?
De AWT behandelt de huid met pulserende perslucht terwijl de onderliggende huid, waar de cellulitis zich bevindt, wordt behandeld met drukgolven. De kracht van de akoestische schokgolven verbrijzelt en vernietigt de membraan rond de vetcellen en tast ook de de vetcellen zelf aan. Het stimuleert de aanmaak van bloedvaatjes in het behandelde gebied waardoor er een betere doorbloeding ontstaat met als gevolg een stevigere en gladdere huid met minder vetweefsel en cellulite.

Cellulite ( sinaasappelhuid)
Cellullite komt voor bij 90% van de volwassen vrouwen. Ongeacht huidskleur, gewicht en gezondheid. Het komt voor op een droge en verslapte huid, met name de gebieden: billen, buiten- en binnenkant van de dijen en heupen. Cellulite komt bij zowel vrouwen met overgewicht als vrouwen met een gezond gewicht voor. De uiting van cellulite kan wel worden versterkt door overgewicht. Doordat vetcellen in het onderhuidse vetweefsel toenemen worden er bobbels gevormd door clusters verkleefde vetcellen. Door een verslechterde bloedcirculatie en afvoer van vocht verharden de onderhuidse celclusters. Resultaat: afvalstoffen, vet en vocht hopen zich op. Zo ontstaan er behalve bobbels ook putjes in de huid. De aanwezigheid van cellulite is een esthetisch probleem voor de meeste vrouwen van 18 jaar en ouder en kan leiden tot aanmerkelijke psychische problemen en lage eigenwaarde.

Huidverslapping
De huid veroudert als gevolg van een natuurlijk, biologisch proces maar ook door luchtverontreiniging, stress, zonlicht, levensstijl en medicijngebruik. Naarmate men ouder wordt neemt de celdeling af. Als gevolg hiervan stagneert de natuurlijke vochtregulatie en vermindert de elasticiteit. De cellen die elastine en collageen maken, zijn de fibroblasten. Bij een jonge huid worden deze cellen nog iedere 21-28 dagen vernieuwd, maar naarmate men ouder wordt, vindt dit proces nog slechts iedere 40-45 dagen plaats. Elk jaar verliezen we 1% van ons natuurlijke collageen. De huid zal slapper worden en rimpels kunnen gaan verschijnen. Tijdens de menopauze gaat dit proces drastisch sneller. Het is dus belangrijk om de cellen te prikkelen weer collageen aan te maken.

Wanneer AWT Toepassen?
- cellulitebehandeling
- lichaamsversteviging
- omvangvermindering
- spierverbetering
- diepe weefselmassage
- lymfedrainage
- behandeling van zwangerschapsstriemen
- verbeterde elasticiteit van de huid
- zichtbare reductie van cellulite
- huidversteviging
- afbraak van vetafzettingen
- spierversteviging
huidverjonging
- omtrekvermindering “bodyshaping”
- non-invasive (geen herstelperiode)

De behandeling
Tijdens de behandelingen worden akoestische golven ingevoerd in het lichaam. Het bindweefsel ontspant, en de stevigheid van de opperhuid neemt toe. Bloedcirculatie in het weefsel wordt aanzienlijk verbeterd. De productie van collageen wordt gestimuleerd en de lederhuid en de opperhuid worden verstevigd. Het stimuleert de vetafbraak (vetcellen worden kleiner). De lymfestroom versnelt en de celwand wordt doorlatend waardoor de stofwisseling tussen de cellen verbetert.

Na de behandeling
De huid zal na de behandeling wat roder aanzien, maar dit trekt snel weer weg. De stevigheid en de natuurlijke elasticiteit van de huid en bindweefsel zijn verbeterd samen met een zichtbare verbetering van de huidstructuur.

Kuurverband
Voor het beste resultaat zijn er minimaal 10 behandelingen nodig. De eerste 5 weken 2 x per week.

HC59