Huidverbetering door peelings

Peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren zoals melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. Zij stimuleren we de huid om nieuwe, gezonde cellen aan te maken. Met peelings pakken we huidproblemen aan of verbeteren we de huidstructuur. Door de unieke samenstelling van zuren, stamcel technologie en specifieke ingrediënten is er een optimaal resultaat mogelijk. Zo werken we met peelings die pigment verlichten, ontstekingen,- en talgproductie verminderen, en aanmaken van collageen. Voor elke huid is er een geschikte peeling

Stamcel technologie herstelt DNA, stimuleert een sneller herstel, vertraagt het verouderingsproces, kalmeert de huid en voorkomt huidirritaties en het ondersteunt de bescherming tegen schadelijke stoffen en UV

3 stappen voor een succesvolle huidverbetering

Stap 1: CCT (Clinical Conditioning Treatment)

Net zoals we ons lichaam moeten trainen voor specifieke activiteiten, moeten we dit ook doen met ons huid. CCT’s zijn ontworpen om de huid te verlichten, te versterken, te verlevendigen en te hydrateren. Deze behandelingen zijn geschikt voor alle huidtypen die hersteld, gerepareerd en vernieuwd moeten worden. Een CCT kan worden gebruikt bij een hele gevoelige huid als vervanging van een sterke peeling, als zomer peeling en als voorbereiding voor sterkere peelings.

Stap 2: Constant correction

Dit zijn de thuisproducten ter voorbereiding voor de peeling kuur. Altijd 3 weken voorbereiden m.b.t. de schilfering. Bij huidtype 3 of hoger is het nodig om te huid voor te bereiden m.b.t. pigmentatie. Thuisproducten gedurende een kuur zorgt voor sneller en beter herstel en werkt als versterking/verbetering van het resultaat van de peelings. Na de peelingkuur is het belangrijk de huid mooi te houden met de thuisproducten. Uw huidtherapeut kan uw adviseren.

Stap 3: Gerichte peeling serie

Dit zijn meestal 3 sterkte peelings. De huid is voorbereid met een CCT en evenuteel thuis producten. Hierdoor kan de huid het hebben om sterker gepeeld te worden. Welke peelings dit zijn hangt af van het doel en oppervlakte van het te behandelen gebied. Omdat niet elke huid hetzelfde is gebruiken we ook vaak peelings door elkaar. Zo kunnen wij de perfecte peeling geven die voor uw huid geschikt is. Dit kan tijdens de intake besproken worden.

De behandeling
De huidtherapeut start met het reinigen van uw huid en brengt een speciale lotion aan. Vervolgens brengt zij de peeling in eventueel meerdere lagen aan met een kwast of met gaasjes. Na het aanbrengen van de peeling zult u een paar minuten een wat prikkelend gevoel ervaren. Dit is snel weer over zodra de peeling verwijderd is. Met behulp van koude kompressen neutraliseert de huidtherapeut de peeling. Optioneel brengt zij Retinol aan om het effect te versterken en het afschilferingsproces te versnellen. Tot slot verzorgt zij de huid met nabehandelingscrème en zonnebrandcrème.

Na de behandeling
De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien en wat strakker aanvoelen. Meestal is deze roodheid binnen een paar uur verdwenen. Bij de intensievere peelings ontstaat 1 tot 3 dagen na de peeling schilfering en droogheid. Dit kan tot 7 dagen aanhouden. Meestal begint het schilferen rond de mond, de kin, wangen en rond de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste. Dit is een normale reactie; oude huidcellen laten los om plaats te maken voor nieuwe, gezonde huidcellen. Het is belangrijk om niet aan losse vellen te trekken of te pulken.
U dient 48 uur na de peeling zon, zweten, zware inspanning, hete baden, douches, sauna en haarkleuring te vermijden. Bescherm de huid tegen directe blootstelling aan de zon met zonnebrandcrème van factor 30 of hoger tijdens en na de gehele kuur om pigmentvlekken te voorkomen. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw huidtherapeut geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.

Kuurvorm
Om een optimaal behandelresultaat te bereiken worden de peelings in kuurvorm aanbevolen. Gemiddeld (afhankelijk van de klacht) zijn er 3 tot 6 peelings nodig, waar steeds 2 tot 3 weken tussen zit. Bij HUIDCARE bieden wij een peeling kuur aan dit is een CCT en 3 sterkere peelings. Er zijn soms indicaties die meerdere behandelingen nodig hebben. 

Vergoeding door zorgverzekeraar
In sommige gevallen kan de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit uw zorgverzekering. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

HC59