Huidverbetering door microdermabrasie

Microdermabrasie is een mechanische intensieve peeling van de huid. Het is een eenvoudige en zeer veilige methode om de huid te verjongen. De dode huidcellen worden aan de bovenkant door het apparaat weggeschuurd en van binnenuit wordt het opgevuld door de verhoogde aanmaak van nieuw collageen. Deze behandelmethode is geschikt voor alle huidtypen.

- acne
- fijne rimpels
- huidveroudering
- grove poriën
- littekens
- huidverkleuring
- grauwe en vale huid

De behandeling
Uw huid wordt eerst goed reinigend. Daarna wordt door de huidtherapeut een geschikt diamant kopje, die bij uw huid past, op het houdertje gedraaid en worden er banen over het gezicht getrokken. Het licht aan de oppervlakte en indicatie hoe diep er gewerkt wordt. De behandeling is bij de meeste mensen niet pijnlijk. Als het nodig is wordt er na de microdermabrasie nog een diepte reiniging toegepast en als laatste een masker.

Na de behandeling
De huid is enigszins rood en soms kunnen korstjes op de huid ontstaan, die ongeveer na paar dagen zijn verdwenen. Je mag absoluut niet aan die korstjes komen i.v.m. littekenvorming. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met een van onze huidtherapeuten.

Adviezen na microdermabrasie
Probeer niet aan de huid te komen of krabben. Indien de huid gaat vervellen adviseren wij er niet aan te pulken of trekken. Hierdoor verhoogt u het risico op irritaties, ontstekingen of pigmentatie.
Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw huidtherapeut geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze. Na 24 uur kunt u deze producten weer gebruiken.
Voorkom de eerste 24 uur na de behandeling inspanning resulterend in transpiratie om irritatie te voorkomen. Vermijd ook de sauna, stoom en infraroodstraling.
Langdurige blootstelling aan de zon en/of zonnebank moet gedurende de behandelperiode vermeden worden. Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger. Bij overmatige blootstelling aan UV-straling dit elke twee tot drie uur herhalen.
Vermijd intensieve of irriterende behandelingen zoals harsen, laser of IPL en onderga gedurende de behandelperiode geen andere huidbehandelingen, tenzij dit door de huidtherapeut geadviseerd is.

Kuurvorm
Gemiddeld wordt een kuur van 5 tot 8 behandelingen geadviseerd met een tussentijd van twee weken, afhankelijk ernst van de huidprobleem. Na één behandeling ziet de huid er steviger uit en heeft een gezonde en frisse uitstraling. Maar voor een effectieve huidverbetering zijn er meerdere behandelingen nodig.

HC59