HUIDTHERAPIE NA BORSTKANKER

Als huidtherapeut hebben wij  vaak een actieve rol bij de nazorg en begeleiding van vrouwen met borstkanker. De gevolgen van borstkanker zijn lichamelijk en emotioneel ingrijpend, denk aan het ontbreken van een borst of tepel, de bijverschijnselen van chemotherapie en bestralingen, littekenweefsel en vochtophopingen door een beschadigd lymfestelsel.

Wij adviseren om voor of net na de operatie al bij een huidtherapeut langs te gaan voor een intake gesprek.  Door praktijkervaring weten wij dat hoe eerder er een behandeling gestart wordt met een geschikt behandelplan, hoe minder last u zal hebben van oedeem en/of het operatie litteken.

Wij bieden in onze praktijk verschillende behandeltechnieken aan die pijn, lichamelijke ongemakken en zichtbare gevolgen van de operatie zoveel mogelijk wegnemen. Daarnaast besteden wij aandacht aan de psychologische en sociale aspecten van het genezings- en verwerkingsproces. Met behandelingen, advies en een luisterend oor bieden wij graag een ondersteunende rol in het herstellen van het zelfvertrouwen en het accepteren van de lichamelijke veranderingen.

HC59