Acnetherapie

Behandeling
Een standaardbehandeling voor acne bestaat niet. Iedere acne soort heeft andere aandachtspunten. Flinke ontstekingsverschijnselen vragen om een andere behandeling dan de aanwezigheid van mee-eters. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook de leeftijd en het geslacht van de patiënt bepalen welke behandeling het meest effectief is. Bij het kopje aandoeningen vindt u meer informatie over de verschillende acne soorten.

In sommige gevallen is bij patiënten die veel en langdurig last hebben van acne, een samenwerking tussen een huisarts (of dermatoloog) en een huidtherapeut van belang.  De huisarts kan medicijnen voorschrijven die aansluiten op de behandeling van de huidtherapeut.  De huidtherapeut reinigt uw huid intensief en stimuleert het herstel van uw huid. Hierdoor komt de acne tot rust en verbetert de huidstructuur. Daarnaast kan eventuele rest acne(littekens) behandeld worden.

Thuisverzorging 
Acne kan alleen onder controle worden gebracht als uw thuis zelf ook uw huid verzorgt. De thuisverzorging van uw huid is net zo belangrijk als de behandeling in de praktijk. Wij geven u  een passend advies om thuis aan de slag te gaan!

Littekens na acne
Er kunnen littekens achter blijven zodra de acne onder controle is (rest acne). Dit kunnen wij behandelden met de microdermabrasie en/of chemische peelings.

Methodes voor acnetherapie:

- (diepte)reiniging

- werken met acne producten

- chemische peelings

- microdermabrasie

- huidadviezen

HC59